Werken en leren

Alise maakt de overstap van persoonlijk begeleider naar docent zorg en welzijn bij het Almere college

Werken en leren bij het Almere college is een reis vol groei en uitdagingen. Hier zette Alise anderhalf jaar geleden de stap van persoonlijk begeleider naar docent zorg en welzijn op Het Perron. Haar verhaal is een bron van inspiratie en nieuwe inzichten!

De sprong in het diepe

Alise werkte als persoonlijk begeleider, maar begon te twijfelen of dit nog wel iets voor haar was. Ze voelde zich onder druk gezet door de beperkte tijd en strikte richtlijnen. Dus nam ze een belangrijk besluit: ze wilde het onderwijs in! Na een aantal sollicitatiebrieven en gesprekken, bracht een telefoontje met Ingrid Klink van het Almere college de verandering. Toen de functie waarvoor ze belde al bezet bleek, werd ze doorverwezen naar Elly de Lange van team HR om andere mogelijkheden te bespreken. Uiteindelijk kreeg ze toch een kans bij Ingrid. Het resultaat? Ze startte een opleiding tot docent zorg & welzijn en kreeg een baan bij het Almere college.

De spagaat tussen werken en leren

Werken terwijl je studeert, kan zwaar zijn. Maar Alise benadrukt het belang van stevig in je schoenen staan. Wat maakt het allemaal de moeite waard voor haar? De interesse in het vmbo en het herkennen van zichzelf in de leerlingen. Dit maakt haar werk bijzonder. Die interesse is niet zomaar iets, maar een diepgewortelde overtuiging bij Het Perron.

Alise vervult verschillende rollen: ze is student, docent, stagiair en coach, alles in één. Ze geeft les aan zowel de onder- als bovenbouw, wat voor de nodige afwisseling en uitdagingen zorgt. Dit doet ze zelfstandig!

Wat voor begeleiding krijg je vanuit het Almere college?

Het eerste jaar als nieuwe medewerker is intensief, maar Alise kreeg veel ondersteuning. Ze was onderdeel van een begeleidingsgroep, werkte nauw samen met collega's, en kreeg lesbezoeken en feedback. Ook tijdens het vervolg van haar studie heeft ze een stagebegeleider en krijgt ze binnen de vakgroep veel hulp van collega’s.

Hoe heb je dat financieel gedaan?

Over de financiën is duidelijk gecommuniceerd. “We hebben afgesproken om de kosten te delen.”, vertelt Alise. Het Almere college ondersteunt haar professionalisering; de kosten voor de eerste twee jaar van de opleiding zijn gehalveerd, en ze heeft recht op een eenmalige gift van de belasting. Dit toont de wederzijdse betrokkenheid en samenwerking tussen Alise en het Almere college.

Vertrouwen in potentie

Voor Alise is het Almere college meer dan alleen een school; het is de plek die haar een kans bood, zelfs zonder de vereiste papieren. Dit toont de openheid en het vertrouwen in haar capaciteiten.

Wil jij ook de stap zetten naar het onderwijs?

Overweeg je ook een carrièreswitch naar het onderwijs? Wees standvastig, praat met mensen om je heen, maar volg vooral je eigen route. Alise's verhaal nodigt je uit om je eigen pad te kiezen, wetende dat er kansen zijn als je gelooft in wat je kan en wilt doen.

Wil jij ook werken en leren bij het Almere college? Neem gerust contact op met Luc van der Sluis (HR adviseur) voor meer informatie!